החיים יכולים להוביל אותנו למגוון מצבים לא צפויים ואף מוזרים – למשל החיים יכולים להוביל אותנו למעמד בו אנו צרכים להוכיח שאנו אכן מי שאנו טוענים להיות. סיטואציה מעין זו אינה כ"כ מופרכת, ואף ניתן להיתקל בה אם כאשר מבקשים להוציא לפועל ירושה אשר מיועדת לכם, אם כאשר מבקשים להתקבל ללימודים בחו"ל ולכן מבקשים להוכיח שגיליון הציונים ששלחתם מהאוניברסיטה בארץ אכן שייך לכם, אם כאשר מבקשים לחתום על ייפוי כוח, אם כאשר מבקשים להוכיח שאתם האנשים אשר עומדים מאחורי החתימה וכדומה.
חובת ההוכחה
אם כן כיצד ניתן להוכיח שאתם אכן מי שאתם טוענים להיות? פשוט מאוד – באמצעות פנייה אל נוטריון. באמצעות פנייה אל נוטריון והנוכחות שלו במעמד החתימה ניתן להסדיר את חוסר הבהירות לגבי הזהות, וזאת כי בין היתר מדובר בעוד אחת מסמכויות הרבות אשר שמורות אך ורק לבעל נושא התפקיד.
משירותי הנוטריון
מבקשים לשמוע באלו עוד מצבים ניתן להיתקל בצורך לאתר נוטריון אשר זמין להעניק את השירות הרצוי? ובכן כאשר מבקשים לאשש נכונות של מסמכים, כאשר מבקשים לאשש נכונות של תרגומים, כאשר מבקשים לקחת הצהרה, כאשר מבקשים לערוך העדה של מסמך סחיר, כאשר מבקשים לערוך מסמך בעל תוקף משפטי, כאשר מבקשים לערוך צוואה, כאשר מבקשים לאשר הסכמי ממון, כאשר מבקשים לאשר צוואה (או לרשום אחת) וכדומה.
דמות מפתח
לאור כל זאת ניתן לראות שנוטריון הנו דמות מפתח במגוון מצבים אשר עשויים להתקיל אותנו בחיים, כאשר באופן כללי ניתן לומר שתפקידו של הנוטריון מתמקד בעריכת, אישור ותרגום מגוון מסמכים, כאשר יש להבין שחתימה של נוטריון על גבי מסמך מסוים מהווה עדות קבילה גם במעמד מהותי כגון משפט.
אפוסטיל
אחד מהשירותים הנוספים אשר נוגעים לנוטריון מתייחסים לאישור אפוסטיל. במה מדובר ומהי המשמעות שמאחורי המילה הזרה? ובכן כל מסמך אשר מיועד להיות קביל בחו"ל צריך להיות מאומת ומאושר בידי הנוטריון, וזאת על מנת שהמסמך "ל אכן יהיה קביל מבחינה משפטית. אי לכך חותמת אפוסטיל מבטיחה שחתימת הנוטריון אשר מופיעה על גבי מסמך מסוים אכן תקינה.