בשנים האחרונות אנחנו שומעים וקוראים יותר ויותר על תביעות רשלנות רפואית שמוגשות לבתי משפט בישראל. אם במשך שנים היינו מסתכלים על ארה"ב ונדהמים מכמות התביעות המשפטיות שמוגשות שם כנגד רשלנות רפואית של רופאים ומוסדות רפואיים, הרי שהיום גם בישראל כמות התביעות היא עצומה ומגיעה לאלפים בשנה.
ישנם הסברים רבים מדוע תביעות רפואיות הפכו מאוד פופולאריות בישראל, זה נובע בעיקר מהעובדה שרמת המודעות לנושא עלתה, הן בזכות התקשורת שמתעסקת בכך הרבה יותר, עם זה בדיווחים על תופעות של רשלנות, מעקב אחר רופאים ומוסדות שנטען נגדם או שהיו חשודים ברשלנות וכן בעקבות תחקירים רבים שנעשו אשר חשפו רשלנות אצל בטיפולים רפואיים שונים. כל אלה עודדו מטופלים רבים לגשת אל עורך דין רשלנות רפואית ולהגיש תביעות.
כאן אנחנו מגיעים לנקודה נוספת שגרמה לעלייה במספר התביעות, יש בישראל היום הרבה יותר עורכי דין, למעשה ישראל נחשבת למדינה בה יש הכי הרבה עורכי דין ביחס לאוכלוסייה, מה שיוצר תהליך טבעי ומתקדם של משפטיזציה, תהליך שמוכר כמעט בכל הרבדים בחיינו ועל כן הוא גם מוכר בתהליך של טיפולים רפואיים ורשלנות רפואית.
אם יש כל כך הרבה עורכי דין, כיצד אפשר לבחור עורך דין רשלנות רפואית שיתאים לנו?
ישנם כמה כללים לבחירת עורך דין רשלנות רפואית, חלקם כללים בסיסיים מאוד. למשל, עלינו לבדוק את הזמינות של אותו עורך דין לתביעה שלנו, איזה כוח אדם עומד לרשותו, איזה מענה הוא יכול לתת לנו, מה הניסיון שלו בתחום וכמובן מה העלויות שלו. אלה דברים בסיסיים שעלינו לבדוק בכל פעם כשאנחנו שוכרים עורך דין לצרכים שלנו.
אך כשאנחנו שוכרים עורך דין רשלנות רפואית יש עוד מספר פרטים שעלינו לבחון. כך למשל, עם איזה צוות מומחים הוא עובד, האם הוא יכול לספק לנו חוות דעת של רופאים מומחים בתחום של התביעה שלנו? האם בעבר הוא כבר היה תובע בתביעת רשלנות רפואית מהסוג שלנו? כמו כן, מה כישורי המו"מ שלו. חלק גדול מהתביעות נגמרות בפשרות אשר מתבססות על מו"מ בין הצדדים ומכאן החשיבות הגדולה של היכולת לנהל מו"מ כזה.
חשוב להבהיר, יש לגייס עורך דין רשלנות רפואית באופן מיידי כשאנחנו רוצים לגשת לתביעה ולמעשה עוד לפני כשאנחנו מאמינים שהרופא או המוסד נקט בגישה רשלנית. אסור ללכת לתביעה או למו"מ כזה בלי עורך דין טוב לצידנו, אחרת אנחנו עלולים להפסיד ולא לקבל שום פיצוי על מה שנעשה לנו.