נהגתי בשכרות שכירות – מה העונש הצפוי?

נהיגה ברכב לאחר צריכת אלכוהול מסוכנת מאוד ובהתאם לכך אף פעל המחוקק להטיל על נהיגה תחת השפעת אלכוהול הגבלות רבות ואף עונשים משמעותיים, החל משלילת רישיון לתקופה ארוכה וקנס כבד ועד למאסר לפועל במקרים קיצוניים. עם זאת, אף אחד מעונשים אלו אינו גזירה משמיים ועם ייעוץ משפטי נכון ניתן להפחית את העונש הצפוי במידה ניכרת ובמקרים רבים גם למחיקת כתב האישום או זיכוי הנהג בידי בית המשפט לתעבורה.

מיהו שיכור?

על-פי פקודת התעבורה [נוסח חדש] ותקנות התעבורה, התשכ"א-1961 יראו אדם כשיכור שנאסר עליו לנהוג ברכב באם ריכוז האלכוהול בגופו עולה על 240 מיקרוגרם בליטר אויר נשוף או על 50 מיליגרם במאה מיליליטר דם. עם זאת, רף נמוך יותר של ריכוז אלכוהול בגוף יוביל להגדרתו של נהג כשיכור כאשר מדובר במקרים בהם ראה המחוקק לנכון להחמיר עוד יותר. כך למשל, כשמדובר בנהג חדש או נהג שטרם מלאו לו 24 שנים או נהג של רכב ציבורי או רכב מסחרי, די בריכוז אלכוהול בגוף העולה על 50 מיקרוגרם בליטר אויר נשוף או העולה על 10 מיליגרם במאה מיליליטר דם.

לצורך בדיקתם של נהגים נעשה שימוש על-ידי משטרת ישראל במכשיר נשיפה (ינשוף), בבדיקות דם ושתן וכן בבדיקת מאפיינים, בה מתבקש הנהג לבצע מספר פעולות כגון הליכה על קו ישר והבאת אצבע לאף בעיניים עצומות.  מלבד זאת, גם נהג אשר שתה משתה אלכוהולי בעת נהיגה או שבגופו מצוי סם מסוכן יוגדר כשיכור.

העונש

כאמור לעיל, הענישה במקרים של נהיגה תחת השפעת אלכוהול מחמירה מאוד. עונש המינימום במקרה בו נהג אדם כשהוא שיכור, בהתאם להגדרות פקודת התעבורה ותקנות התעבורה המנויות לעיל, הינו שלילת רישיון בפועל של שנתיים. מלבד זאת, יושת על אותו נהג גם קנס כספי ולעתים גם מאסר בפועל או על תנאי.

כאשר מדובר בהרשעה שנייה של נהיגה בשכרות בתוך פחות משנה, מוכפל עונש המינימום והוא עומד על שלילת רישיון בפועל של ארבע שנים.

חשוב גם להבין, שבמקרים של שלילת רישיון לתקופה של שנה ומעלה, הוצאת הרישיון מחדש כרוכה במעבר שוב של מבחן עיוני (תיאוריה) ומבחן מעשי (טסט).

מלבד זאת, במקרים רבים נשלל רישיון הנהיגה באופן מנהלי על-ידי קצין משטרה עוד בטרם ההרשעה בנהיגה תחת השפעת אלכוהול ואף עוד בטרם הוגש כתב האישום וזאת לתקופה של 30 ימים.

מה ניתן לעשות?

הדבר הנכון ביותר לעשות הוא כמובן להימנע מנהיגה לאחר צריכת משקאות אלכוהוליים. אך אם בכל זאת הוגש נגדכם כתב אישום על נהיגה בשכרות וזומנתם למשפט, מומלץ להיוועץ עם עורך דין מנוסה ומקצועי שכן העונשים הצפויים למורשעים בביצוע עבירות של נהיגה בשכרות הינם קשים ואילו באמצעות קבלת ייעוץ משפטי נכון ואף ניתן להימנע מכך.

עורך דין מנוסה בדיני תעבורה ובעיקר בתחום עבירת הנהיגה בשכרות יכול לבחון לעומקן ולרוחבן את בדיקות המאפיינים ואת בדיקות ריכוז האלכוהול בגוף וכן את דו"ח המשטרה ולמצוא בהן כשלים וסתירות אשר ניתן להגיע בעזרתם לזיכוי במשפט או לכל הפחות לעונש מקל, בין אם במסגרת גזר הדין ובין אם במסגרת הסדר טיעון.

לפרטים צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם

יצירת קשר

דילוג לתוכן